Βιογραφικό

Rammos Ο Κωνσταντίνος Ράμμος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή το Δημοσθένη Κοκκινίδη και σκηνογραφία στο εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ. με το Βασίλη Βασιλειάδη.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και βραβεύτηκε με έπαινο ημίγυμνου και βραβείο σύνθεσης. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 1981 με άριστα και τιμητική αγορά έργου από τη σχολή. Την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα, στην αίθουσα «Το Τρίτο Μάτι».Πριν την έκθεση αυτή είχε συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως στη Σχολή Καλών Τεχνών της Κρακοβίας, στην Πολωνία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας κ.α.

 

Rammos

Το 1982 παίρνει υποτροφία από τη γαλλική κυβέρνηση για συνέχεια θεωρητικών σπουδών στην ιστορία της τέχνης στο Παρίσι, στην Arts Plastiques Paris I, Sorbonne. Στο Παρίσι παίρνει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και το 1983 κάνει τη δεύτερη ατομική του έκθεση στην Αθήνα, στην αίθουσα «Το Τρίτο Μάτι».Με την επιστροφή του από το Παρίσι, το 1984 κάνει την τρίτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα και από τότε έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 25 ατομικές και σε περίπου 200 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έργο του έχει παρουσιαστεί από τα Μ.Μ.Ε. τόσο σε εφημερίδες και περιοδικά όσο και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, από την κ. Αθηνά Σχινά, την κ. Μαρία Καραβία, την κ.Marlene Carrer,την κ. Ρένα Αγγουρίδου την κ. Άννα Σταυράκη και την κ. Βασιλική Τζεβελέκου. Έργα του υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων σε ελληνικές τράπεζες και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής εκθέσεις:

Το 1982 ομαδική έκθεση στο θέατρο Renaud Barrault στο Παρίσι.

Το 1983 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στο προξενείο της Ελλάδος στο Παρίσι.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πραγματοποιεί τέσσερις ατομικές 

εκθέσεις στην αίθουσα τέχνης «Το Τρίτο Μάτι» στην Αθήνα, το 1981, 1983, 1985, και το 1988.

Το 1986 κάνει ατομική έκθεση στο Μουσείο Κατσίγρα στη Λάρισα.

Το 1987 συμμετοχή στην Πανελλήνια Καλλιτεχνική Έκθεση στην Αθήνα.

Συμμετοχή στην έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Πύλη Αμμοχώστου στην Κύπρο το 1988.

Ομαδική έκθεση στην Τουρ της Γαλλίας, στην Νέα Υόρκη, στην Βαλένθια  της Ισπανίας και στην αίθουσα τέχνης  «Αργώ» στην Κύπρο, το 1990.

Ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης  «Μαρία Παπαδοπούλου»στην  Αθήνα το 1991.

Ατομικές εκθέσεις στην αίθουσα τέχνης «Ζήνα Αθανασιάδου» στην Θεσσαλονίκη ,το 1992 και το 1996.

Ατομική έκθεση στην «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών» το 1993 και συμμετοχή στην ομαδική έκθεση στο Β΄ πανελλήνιο συνέδριο των ΜΜΕ στο Ζάππειο στην Αθήνα.

Συμμετοχή στην Art Athina το 1994.

Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη «Αβέρωφ» στο Μέτσοβο το 1996.

Το 1997 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στο Εικαστικό Κέντρο Λάρισας.

Το 1998 πραγματοποιεί ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «Εποχές» στην Κηφισιά και παίρνει μέρος στην  ομαδική έκθεση «Εστίες του Βλέμματος» στης Βρυξέλλες.

Ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «Πολύεδρο» στην Πάτρα το1999 και συμμετοχή στην 1η Τριεννάλε Ελληνικής Χαρακτικής στην Αθήνα.

Το 2000 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στο «Ίδρυμα  Κυδωνιέως» στην Άνδρο και στην Κωνσταντινούπολη ενώ κάνει  ατομική έκθεση στην  αίθουσα τέχνης «Έκφραση» στη Γλυφάδα, Αθήνα.

Το 2001 ατομική έκθεση και παρουσίαση της δουλειάς του από την κριτικό και ιστορικό τέχνης κ. Αθηνά Σχινά στα εκπαιδευτήρια της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» στην Παλλήνη Αττικής και συμμετοχή στην ομαδική έκθεση «Μήνας Εικαστικών Τεχνών», στην Αθήνα.

Το 2002  ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «ΑΡΓΩ» στην Αθήνα.

Το 2004  έχει συμμετοχή στην  έκθεση « ο κόσμος της ελιάς»στο μουσείο Θεόφιλου στη Μυτιλήνη.

Το 2005 Ατομική έκθεση στη Ζάκυνθο.  Εκπροσώπηση της Ελλάδος στη διεθνή έκθεση ζωγραφικής  Europ’Art στη Γενεύη και συμμετοχή στην έκθεση «Η συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου» στο Μουσείο Βούρου στην  Αθήνα.

Το 2006  ατομική έκθεση στην Art Gallery στην  Αλεξανδρούπολη και στο Αstir Palas στην  Πάρο.

Το 2007 ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «ΑΡΓΩ»  στην Αθήνα.

Το 2008 ατομική έκθεση στην Gallery «Βλαχούλη» στη Λάρισα.

Το 2009  ατομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Το 2010 συμμετοχή σε έκθεση στο Grand Palais  - Salon  des Indépendants  Paris και στην Galerie Etienne de Causans  Paris.

Το 2011 ατομική έκθεση  στη γκαλερί  Αργώ στην Αθήνα. 

Το  2012 ChaniArt Χανιά – Κρήτη.

Το  2013  ατομική έκθεση  στην  Αλεξανδρούπολη στην  Art Gallery.

Το 2014  έκθεση  στην  Commission  Européenne  Bâtiment   Jean Monet.

 Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Το  2017    «Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων» Γκαλερί ΑΡΓΩ & Πινακοθήκη Μοσχανδρέου.

  2017       « Η Πάφος στην Τέχνη ». Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017. Κύπρος .

 2018.      Ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "Αργώ" στην Αθήνα.